Early Years Recordings Nederlandstalig

Hieronder een playlist van vroege opnames van ver voordat de homestudio digitaal ging en de opnames een betere kwaliteit kregen. Het zijn ook nederlandstalige songs die niet opgepakt zijn voor andere projecten zoals KLINKERS, ga voor meer nederlandstalige vroege opnames naar de playlist van dat project.

Veel van deze playlist opnames waren feitelijk bedoeld om te “pitchen”, bestemd voor andere artiesten, of natuurlijk gewoon de uitwerking van een leuk songidee of simpelweg een opname voor een verloren zondag. De opnames zijn ooit eens van cassette overgezet naar MP3 en sommige zijn later voor de upload naar het Song Archief, hier en daar wat acoustisch gerepareerd, zo mogelijk.

Maar voor wie door de gebrekkige opnames heen kan luisteren is er misschien toch nog een song en een lyric te horen. Reden waarom ik toch besloten heb om ze online te laten horen. Da’s altijd beter dan ze ongehoord in vergetelheid te laten wegkwijnen. Vandaar.

En – nu we toch bezig zijn oude opnames op te halen – een playlist van nog vroegere bandrecorder!! opnames is in de maak maar dat zal een wat kortere playlist zijn van een stel knullenliederen (teenage songs) die eveneens niet mogen wegkwijnen, al was het maar vanwege de herinnering. Ach, het is ook allemaal bedoeld om het Song Archief tevens een historisch overzicht van het liedjesschrijven te geven. Er wordt aan gewerkt!

Updated: July 18, 2023 — 3:09 am