Album Klinkers

KLINKERS (halverwege jaren 80) was een opname & liedjesschrijf-project van grotendeels nederlandstalig werk – 3 mensen, een kleine oefenruimte en wat simpele opname apparatuur en elke week wel weer nieuwe songs om in te studeren voor een snelle opname.

Er waren nooit plannen voor een echte band (iedereen had z’n eigen band voor de optredens) maar moet ik moet toch wel toegeven dat er wel in die tijd een compleet nederlandstalig repertoire is neergezet. Succesjes: bijna beet met Sta Me Bij, bijna kans voor verkoop Als Ik Opsta, tot 2x toe commentaar bij de songs op demo-CDeetje ontvangen van Hennie Vrienten, demootje Arremoe/Blijf Nog Effe voor Drukwerk, demootje Doe Maar Normaal naar Normaal. Al met al een leerrijke periode voor het songschrijven

Dit album laat de meeste songs horen uit die tijd, opnames veelal gedaan met 4track tape recorder hoewel er ook wat 8track en studio opnames zijn gedaan. Niet alles is hifi en sommige opnames zijn ronduit lowfi – enkele zijn inmiddels ge-updated met beter opnames (klik het winkelwagen-icoontje om de updates af te luisteren) maar ik heb toch gekozen om met deze playlist alleen de oude Klinkers opnames te laten horen.

Updated: July 17, 2023 — 3:08 am