blanco

melodie.moonpub.net

de populaire muziek & haar deuntjes uitgelicht

Shakira Whenever Wherever


Shakira’s live versie El Dorado Tour“Whenever, Wherever” is een nummer van de Colombiaanse singer-songwriter Shakira van haar vijfde studioalbum en Engelstalige debuut, Laundry Service (2001). Het werd uitgebracht op 27 augustus 2001 door Epic Records als de eerste single van het album.


Het nummer is geschreven, gecomponeerd en geproduceerd door Shakira en Tim Mitchell , met extra songwriting van Gloria Estefan . “Whenever, Wherever” is een mix van Latin-muziek en worldbeat die sterk is beïnvloed door Andes-muziek .

Wat zou jij doen voor de liefde? De muziekartiest, Shakira, legde heel duidelijk uit wat ze zou doen voor de liefde. Ze vertrouwde echter niet alleen op haar teksten, ze gebruikte verschillende aspecten van de natuur en dieren om haar wilde en oogverblindende liefde voor haar soulmate visueel uit te drukken. “Whenever, Wherever” is een nummer van de vrouwelijke artiest Shakira en stond op haar album Laundry Service dat op 13 november 2001 werd uitgebracht.

De videoclip van dit nummer begint met Shakira die onder water drijft en dan schiet ze uit het water en landt op een klif. Ze begint te dansen en klappert met haar armen als een vogel, dan verandert het tafereel in een vliegende valk met bergen op de achtergrond. “De valkensymboliek spreekt tenslotte over overwinning, succes en uitstijgen boven uitdagende situaties” (TrustedPsychicMediums 2019).

Shakira’s songtekst “Gelukkig ben je zo ver weg geboren, dus we kunnen allebei grappen maken over afstand” zou kunnen betekenen dat de valk staat voor het uitstijgen boven de uitdaging van langeafstandsrelaties en hoe liefde ons het gevoel geeft zegevierend te zijn alsof we onaantastbaar zijn. Het kan het gevoel vertegenwoordigen dat je hebt wanneer je je soulmate vindt, hoe het voelt alsof je vliegt.

De scène verandert terug naar Shakira die danst op de rand van een klif…


Lees verder op de blog van professor Ramos
Click to listen highlighted text!