blanco

melodie.moonpub.net

de populaire muziek & haar deuntjes uitgelicht

Wat?

Geschiedenis Muziek

Ik heb me enige tijd bezig gehouden met de geschiedenis van de muziek (zie site voor de klassieke muziek) maar kon niet echt de informatie daar kwijt die ik ook had verzameld (met scans boeken niet meer echt in de handel) aangaande de meer volkse muziek.

Uiteindelijk kreeg ik het idee om dan meer iets op te zetten als een collectie waar je, zonder echt naar iets op zoek te zijn, doorheen kunt klikken om – wie weet – zomaar even snel een leuke wetenswaardigheid op te pikken, of wat muziek af te luisteren. Het is tevens tegenwoordig vrij gemakkelijk om naar Spotify te linken dus heel veel is aangevuld naar muziek die daar valt af te luisteren – en overeen komt met de informatie op desbetreffende pagina. Je kan goed beschouwd de site gebruiken als een playlist met informatie bij de geschiedenis van het populaire genre. Zie maar.

De site heeft de naam gekregen Melodieen & Muzikanten; omdat ik het accent wil leggen op melodieen en hun componisten/muzikanten. Dus geen grooves en raps of tracks die niet zijn na te fluiten op de fiets of mee te zingen in de auto, hoe populair en hoog in de charts ook. Ook verstandig misschien om alleen songmateriaal te posten  dat zeker 20/30 jaar oud is. Echt populair is een song pas zeg na 50 jaar nog steeds in zwang. De populaire muziek is tevens veels te omvattend om alles aan te pakken; ik heb me beperkt tot mijn eigen voorkeuren. Het meeste is bedoelt om mijzelf een leuke avond met de juiste muziek in de achtergrond te geven. Maar… hopelijk is dat ook jouw reden om zo nu en dan eens wat rond te klikken. Zie maar.

De informatie op deze pagina’s komt van materiaal dat gescand is (en naar ik mag aannemen niet meer verkrijgbaar is, verjaard). Veel vertalingen (vaak met behulp van Google-translate) maar ook veel dat oorspronkelijk geschreven/bewerkt is door mijzelf.

BOEKSCANS GBRUIKT:

 

Click to listen highlighted text!