blanco

melodie.moonpub.net

de populaire muziek & haar deuntjes uitgelicht

All You Need Is Love

All You Need Is Love is een lied van The Beatles geschreven door John Lennon (maar zoals gebruikelijk toegeschreven wordt aan Lennon-McCartney).

Dit lied werd speciaal geschreven voor het rechtstreekse, internationaal uitgezonden televisieprogramma Our World op 25 juni 1967. Dit was het eerste rechtstreekse programma dat via de satelliet werd uitgezonden, en wel in 26 landen. Het toonde beelden uit verschillende landen en er werd ook een bezoek gebracht aan de studio waarin de Beatles op dat moment bezig waren een nieuwe opname te maken. Het programma trok 350 miljoen kijkers.

Het nummer wordt in Nederland gebruikt als titelsong voor het gelijknamige tv-programma van Robert ten Brink, waarin geliefden weer bij elkaar worden gebracht.

All You Need Is Love begint met de eerste maten van La Marseillaise, ongetwijfeld om de televisiekijkers (en vooral de Fransen) te verrassen. Aan het slot tijdens de fade-out zingt Paul McCartney een paar regels uit She Loves You.


Vierentwintig dagen na de release van het album Sgt. Pepper Lonely Hearts Club Band vertegenwoordigden de Beatles Engeland in het zes uur durende tv-programma Our World, een satelliet-uitzending die door 400 miljoen mensen werd gezien.


All You Need Is Love” was de eenvoudige boodschap die ze de wereld wilden sturen. “Het was voor liefde en bloedige vrede”, zei Ringo Starr. Het achtergrondkoor op de single bestond uit Mick Jagger, Keith Moon en Donovan.

Click to listen highlighted text!