Ik Geloof (NL)

      Ik Geloof - Johnny Hoeve

Dutch language song from prehistoric times – probably first recorded on a 4track tape recorder during the 1980s and picked up again for an update in 2008.

Recording can be an example that songs in fact are timeless. Song could also be example of how you can redesign songs to a completely different style as the way it was written. This song was originally in jazz-style, a first try to write and record something that could be done by a bigband. It still can be done in that style ofcourse but I preferred this popstyle for the 2008 version.

I may have to search through an even older song archive to find the original recording. If still listenable at all with all the overdubs that were done to it. Is not so interesting to hear that recording again but could show where this 2008 version came from.


niet de hemel niet in de hel
ik wil een heleboel geloven
licht gelovig vat je wel
maar niet in de hemel
niet in de hel
niet in goed, niet in kwaad
niet in het spelen van het spel

maar ik geloof
in jou and mij
(twee kindertjes erbij)

niet in rood, niet in blauw
alleen in het teken van de man
en in het teken van de vrouw
niet in links, niet in rechts
niet in de meester, niet in de knecht

maar ik geloof
in jou en mij
en wat we zoal kunnen beginnen
jij en ik en wat we zoal kunnen doen

niet in een einde geef een begin
je kan wel af gaan zitten wachten
met de pe er in
maar er komt geen einde
ah gaat maar door
al is het soms wel om te janken
de berichten die ik hoor

maar ik geloof
in jou and mij…

niet in hoog, niet in laag
niet in het antwoord, niet in de vraag
niet in alles, niet in niets
misschien een heel klein beetje
in misschien wel iets

maar ik geloof
in jou en mij
en wat we zoal kunnen beginnen
jij en ik en wat we zoal kunnen doen

IK GELOOF
Johnny Hoeve


Updated: July 6, 2021 — 1:54 am