Alles Voor Jou (NL)


      Alles Voor Jou - Johnny Hoeve Translations Dutc
Dit is een bewerking van Juanes Para Tu Amor. Het is natuurlijk geen letterlijke vertaling – dat zou een niet zo mooie nederlandstalige tekst opleveren – maar ik heb wel geprobeerd de strekking van het lied weer te geven. Oordeel zelf maar of me dat met deze bewerking gelukt is.
alles voor jou en niemand anders
elke morgen en vandaag en iedere nacht

doe ik…

alles voor jou ga maar geloven
in al het moois dat in de verte op je wacht

vraag niet wat vraag niet hoe
en waarom ik dat zo zeker weet
komt vanzelf naar je toe
zoals het altijd deed

alles voor jou ja heel mijn leven
heb ik onbewust het altijd zo gedacht
en daarom…
alles voor jou ga ik beloven
fluisterend geschreeuwd uit alle macht

vraag niet waar of wanneer
maar er komt de tijd da’k zeggen ga
jij en ik, ‘t komt hierop neer
da’s waarom ik besta

ik geef je liefde zonder afscheid,
zonder een einde ooit

ja ik zweer deze liefde is zonder afscheid,
zonder afscheid nooit

zal onze liefde, deze liefde halfverwege gaan,
jij hebt jou pijn maar het zal ook de mijne zijn

Hier is de versie van Juanes himself. Hoewel mijn versie musicaal enigszins anders is kwa stijl en ook structuur, is het nog steeds mogelijk de nederlandstalige tekst met de originele versie van Juanes te doen.

Of deze uitvoering: Juanes alleen met zijn gitaar, ook een interessante versie misschien om ooit eens nederlandstalig te proberen…
video van Juanes gebruikt met de audio van de nederlandstalige bewerking  

Updated: April 10, 2024 — 1:08 am