Ik Wens Je (NL)

ik wens je bergen chocola
rivieren vol met rode wijn
die blauwe jurk van Maxima
een overvloed aan zonneschijn

ik wens je wijsheid, praal en pracht
een glimlach en een perzikhuid
een toekomst die altijd naar je lacht
en je eigen psychotherapeut

maar nu is er voetbal op TV
ga weg … en neem je moeder mee

Gedicht: Daan de Ligt
Muziek: Johnny Hoeve

Ik moet natuurlijk een beetje in vorm blijven met mijn muziekjes en teksten. Vandaar dat ik zo nu en dan gewoon een binnenkomend tekstje of gedicht even een melodietje probeer te geven. Dit was er zo een die naar ik meende ook voor een liedje kon werken; de tekst loopt vloeiend genoeg voor wat zangerigheid. Neem de demo niet te serious, het is bedoelt als een muzikale oefening, geen presentatie. Daan de Ligt was ooit stadsdichter van Den Haag

– Johnny


 

Updated: July 5, 2021 — 9:12 pm