Beatles Forever

Ikzelf noem het “brush up mijn Beatles” deze analyses van de Beatle-muziek, refererend aan het werk van Shakespeare dat ook regelmatig moet worden herlezen om toch steeds weer iets nieuws te ontdekken, of gewoon weg wat inspiratie te winkelen.

Ook te vinden met: beatles.moonpub.net

LET OP: Site is inmiddels overgebracht naar Melodieën & Muzikanten en is daar nu 1 van de onderdelen naast andere aangaande de populaire muziek geschiedenis.

Het zijn grotendeels artikelen vertaald, bewerkt of zelf geschreven over hun muziek en de songs in het bijzonder. En zo nu en dan ook demo’s van nederlandstalige bewerkingen uit de homestudio! De pagina’s zijn bedoeld ter discipline bij een boekvertaling & bewerkingen die ik op deze pagina’s hoop aan te leveren.

Maar… Het Beatles Forever Project is wellicht iets the ambitious dus ik kan niet met zekerheid al zeggen dat alle songs van de Beatles behandeld zullen worden. Wel komt er een boekvertaling/bewerking tezijnertijd over De Beatles en de filosofie (Nothing You Can Think That Can’t Be Thunk), en als het me mocht lukken elke Beatle-song te gaan behandelen, ook die informatie gepresenteerd als een PDF-bestand. Maar nogmaals: te ambitieus misschien dus we moeten het nog gaan bezien hoe ver we komen. Klik de graphic om de site te bezoeken.

Dit boek wordt momenteel vertaald/bewerkt. Het is een nogal filosofisch betoog hoe de muziek van de Fab Four overeenkomt met enkele filosofische stromingen. Geen populaire stof maar wellicht toch wel eens interessant om door te nemen. Het flipbook (met download optie) wordt bijgewerkt telkens als ik weer een hoofdstuk af heb. Veel lees plezier!