BOEK: Het Laatste Oordeel


Te kort om het een boek te noemen, te lang om als kort verhaal door te gaan. Okay, dan noemen we het gewoon maar een lang verhaal…

Ook het schrijven van Het Laatste Oordeel is een lang verhaal geweest. In de jaren 80 van de vorige eeuw werd het vreemde voorval van iets wat zich minstens 100 jaar geleden op Groenland had afgespeeld mij aangereikt als wellicht een idee om er een filmscript van te maken.

Dat filmscript is er jammer genoeg nooit van gekomen maar inmiddels had ik wel enigszins een verhaal er van in mijn hoofd. Heel veel jaren later (2017) heb ik het idee met al z’n notities van toen maar weer eens uit de la gehaald en het verhaal uiteindelijk met 9 hoofdstukjes afgemaakt.

Hoe dan ook, ik hoop dat dit lange verhaal met al zijn flashbacks, dromerijen, vreemde overgangen en samengaan van onwerkelijkheid en realiteit toch leesbaar is gebleven. Het oorspronkelijke verhaaltje van het voorval was niets meer dan een vermelding van 2 allinea’s; dat ik het toch nog tot zo’n 40 pagina’s heb kunnen uitschrijven, verbaast zelfs mij!

Mocht je geinteresserd zijn het te lezen: klik het plaatje
voor het flipboekje van het lange verhaal online.


Updated: July 17, 2021 — 10:41 pm