In de achtertuin van de excentrieke tijdreiziger Wolfert stond een glimmende machine. Niet zomaar een maaimachine of iets dergelijks maar een reuze echte tijdmachine.

Elke dag maakte hij een uitstapje in de tijd, met zijn knotje strak vastgebonden en zijn sokken hoog opgetrokken. Of het nu was om even de dinosaurussen te gaan begroeten of om te kijken hoe de mode er in het jaar 3000 uit zal zien, het was Wolfert om het even en hij deinsde nergens voor terug. Geen tijdsperiode die hij wilde overslaan.

Het mooie was ook dat wanneer hij weer eens aan het tijdreizen was en na enige tijd weer in de achtertuin landde terug van weggeweest, dat de tijd voor Wolfert zelf niet veel meer dan een paar minuten verlopen was. Net hou hij zijn tidjmachine voor de terugkeer had afgesteld. Twee dagen lang

Meestal waren die uitstapjes ‘s avonds na het avondeten en Wolfert zorgde er voor elke keer zo om en nabij 9 uur ‘s avonds weer terug te zijn want dan was het biertje in de koelkast voldoende koud om te consumeren.

Op een dag, terwijl de zon hoog aan de hemel stond en de vogels vrolijk floten, stapte Wolfert weer zijn tijdmachine in. Met een zelfvoldane grijns op zijn gezicht drukte hij op de knop en met een luide zoem verdween hij uit het zicht. De minuten tikten voorbij, maar Wolfert keerde niet terug.

Zijn buurman, de altijd nieuwsgierige Hendrik, besloot een kijkje te nemen. Hij liep naar de tijdmachine en zag dat deze nog warm was. “Wolfert! Ben je daar?” riep hij in de lege achtertuin. Geen antwoord. Hendrik krabde aan zijn hoofd en besloot om de tijdmachine te inspecteren.

Wat bleek? De buurman kon aflezen aan de tijdmachine dat Wolfert was vast komen te zitten in het jaar 1789. Het waren koprollende tijden toendertijd dus de buurman – die overigens niet wist hoe om te gaan met het apparaat – vreesde het ergste. En zo leefde Wolfert, de tijdreiziger, nog lang en gelukkig in het verleden – zo mogen we hopen!

Onderwijl staat zijn tijdmachine voorlopig onaangeroerd in de achtertuin van het nu lege huis, wachtend op Wolfert’s terugkeer. De buurman wordt momenteel door de politie ondervraagd; zijn verhaal van Wolfert’s tijdreizen wordt natuurlijk niet geloofd…

Wordt ongetwijfeld vervolgt eens …