Geschiedenis Muziek

ontdekkingsreisje door de klassieke muziekgeschiedenis met informatie, videos,, flipboekjes & heel veel Spotify muziek

Blog

Gioacchino Antonio ROSSINI (1792 – 1868)

EEN CHIANTIFLES HEET FIASCO
– Gioacchino Antonio ROSSINI (1792 – 1868)

Snijd een biefstuk van de haas in hoge filets (tournedos), schroei deze op een heet vuur dicht (sauteren) en leg (dresseer) ze daarna op geroosterde stukjes brood (croütons) bedekt genappeerd) met vleesdrilgelei (glacé de viande) die wat zacht gemaakt is.

Leg op elke filet een in boter licht aangebraden schijf ganzelever- pastei (escalope de foie gras) en daarop weer enige mooie schijfjes truffel. Overgiet (deglaceer) het geheel met madeira en sauce demi-glace met essence van truffel.

Zo luidt het recept van het vleesgerecht dat zijn naam meekreeg. Hij is een merkwaardig heerschap geweest: als volbloed Italiaan werd hij al van zijn jeugd af ’Il Tedesco’ genoemd en later hield hij zich bij voorkeur en het langst in Frankrijk, in en bij Parijs, op.

De bijnaam ’de Duitser’ werd hem gegeven omdat hij zijn bewondering voor Haydn en Mozart niet onder stoelen of banken stak en daarna steeds meer door zijn noordelijke collega’s (Beethoven o.a.) werd beïnvloed, voornamelijk in bet gebruik van het orkest tegenover de stemmen in zijn opera’s.

Geschiedenis Muziek, Site by Moonpub NET, The Netherlands © 2021 Frontier Theme
Click to listen highlighted text!